03-10-2014

Crackers



Nieuwsgierig als ik ben wilde ik ook de super foods gaan uit proberen. Ik was dan ook erg verrast naar de smaak van deze crackers.

De zaden die hier zijn gebruikt zitten barstens vol met
eiwitten, magnesium, zink en omega 3 en andere mineralen.

Dit recept komt uit het boek van "Rens Kroes"









Ingrediƫnten:
3 el pompoenpitten
3 el zonnenbloempitten
3 el lijnzaad
7 el sesamzaad
3 el havermout
3 el gepofte amaranth
80 gr roggemeel
90 gr boekweitmeel
1 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl zout
2 el kokosolie
125 ml water

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 C. Doe alle ingrediƫnten in een kom en voeg al roerend
beetje bij beetje 125 ml water toe. Leg een stuk bakpapie op een bakplaat, spreid het
deeg hierop uit en rol het plat met een deegroller. Snijd met een mes het deeg in kleine
langwerpige rechthoeken. Zet de bakplaat in de oven en bak de crackers ± 45 min.
Laat ze afkoelen. Heerlijk bij de koffie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten