13-02-2014

Bananenbrood


Ingrediënten:
3 rijpe bananen3 eieren100 gr amandelmeel50 gr quinoa meel2 tl bakpoeder75 gr hazelnoten30 gr kokosSnuf zout

Bereiding:Pureer de bananen glad met een staafmixer in een kom.Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.Spatel het quinoa meel, het amandelmeel, de bakpoeder en het zout door het beslag.Hak de noten en spatel deze ook door het beslag.Spatel tenslotte de kokos erdoor.Bekleed een bakvorm ±23cm met bakpapier en doe het beslag in de bakvorm.Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.Laat het bananenbrood iets afkoelen voordat je gaat proeven.Verpakt in aluminium folie kan je het ongeveer 5 dagen bewaren.

Tip: In plaats van hazelnoten kan je ook walnoten of gemengde noten toevoegen.Het is ook lekker om er 50 gram pure(85%)chocolade in stukjes extra door te mengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten