04-10-2014

Boekweitpannenkoekje met spinazie en kastanjechampignons

























Pannenkoek met spinazie en kastanjechampignons

Spinazie is een ontzettend gezonde bladgroente, en je kunt het op heel veel manieren gebruiken in recepten. Men zegt dat het de bladgroente is met de meeste voedingstoffen, en dan moet je denken aan magnesium, ijzer, calcium. Je wordt sterk van spinazie. Dat schijnt niet alleen te komen doordat er ijzer in zit, maar ook doordat het je lijf helpt om beter met zuurstof en andere belangrijke stoffen om te gaan. Spinazie bevat ook vitamine A, C en E. Het is met al die bouwstoffen heel goed om de tekorten in je lijf weer aan te vullen.

Voor ± 4 gevulde pannenkoeken

Ingredienten:
3 dl soya of amandelmelk 
125 gram boekweitmeel
3 eieren
kastanjechampignons
200 gram spinazie
zout en zwarte peper
geraspte belegen kaas

Bereiding:

Maak van de soya of amandelmelk, boekweitmeel, 3 eieren en wat zout een beslag en bak er   pannenkoekjes van.Snij een hoeveelheid kastanjechampignons in schijfjes en roerbak deze in een hapjespan met wat olijfolie. Voeg er de spinazie aantoe en wok gedurende een paar minuten. De spinazie goed laten uitlekken in een vergiet en weer even terug in de pan doen. Roer er wat zout en wat zwarte peper door en de geraspte belegen kaas.Rol het mengsel van spinazie en champignons in een pannenkoek. Serveer warm!

Bron: Voedselzandloper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten